Zaprawa korzenna do nalewek i likierów


Data dodania:
Autor: Piotr Hałas
Wyświetleń: 6402
Twoja opinia:
Średnia opinia: 5.00
Liczba opinii: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Czas leżakowania: 4 miesiące
Kalorie: 80 calories


  • pół laski wanilii
  • 2 kory cynamonu
  • 4 gozdziki
  • 100ml spirytusu 95%
  • łyzeczka cukru

    Korzenie wrzucić do słoja 250ml i zalać wódką trzymać przez min 2 mies- korzeni nie wyrzucać, zaprawę używać do doprawiania nalewek i likierów


    łączny czas oczekiwania min. 2 mies.
    Smacznego

  • Podstawowe składniki: Woda, Cukier, Owoce
    Kategoria: nalewki domowe
    Słowa kluczowe:

    Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

    © Piotr Hałas 2012